Doprava ZADARMO pre všetky objednávky nad 49 EUR

Popraskaná pokožka na rukách: tipy a triky na obnovenie

Popraskaná pokožka na rukách

“Bol krásny, ale mrazivý zimný deň plný snehu a ja som cítila, ako sú moje ruky suché a napäté. Keď som si ich pozornejšie prezrela, ako by to nebolo dosť, objavila som na nich mikroskopické praskliny.”

Kto sa vie vžiť do takejto situácie? S týmto bolestivým a nepríjemným pocitom sa stretávajú mnohí z nás, najmä počas zimných mesiacov – popraskaná pokožka na rukách. Tento článok je zasvätený všetkým, ktorí hľadajú efektívne tipy a triky na obnovenie svojej popraskanej pokožky.

Popraskaná pokožka na rukách – čo ju spôsobuje?

Praskliny na pokožke rúk môžu byť spôsobené rôznymi faktormi, ako sú napríklad suché podnebie, časté umývanie rúk alebo používanie agresívnych čistiacich prostriedkov a kozmetiky. Tento problém je dôležité riešiť, pretože popraskaná pokožka môže byť nielen bolestivá, ale môže tiež viesť k infekciám. Typické príznaky zahŕňajú červenú, suchú pokožku, svrbenie alebo dokonca krvácanie.

Tipy a triky na obnovenie popraskanej pokožky rúk

Niektoré faktory, ako je napríklad chaldné počasie, ovplyvniť nevieme, ale môžeme sa držať pár jednoduchách zásad, ktoré nám s popraskanou pokožkou rúk môžu pomôcť. Na ceste k zdravej a hebkej pokožke rúk je dôležité dodržiavať niekoľko jednoduchých pravidiel.

  • V chladnom počasí nezabúdajte na rukavice alebo inú ochranu rúk pred chaldom.
  • Používajte prírodné mydlá a krémy bez chimkálií, ktoré sú šetrné k pokožke.
  • Nepoužívajte príliš horúcu vodu pri umývaní rúk. Napriek tomu, že je lákavé ohriať si ruky pod prúdom horúcej vody, obzvlášť potom, čo ste prišli z chladného prostredia, je pre vašu pokožku oveľa lepšie znížiť teplotu vody, aby ste neriskovali podráždenie a neprispievali k ďalšiemu vysušovaniu.
  • Po umytí je potrebné pokožku hydratovať. Kedykoľvek si umyjete ruky, zbavíte pokožku jej prírodných olejov. Umývanie a následná hydratácia pokožky je veľmi dôležitá.
  • Zmeny v životnom štýle, ako napríklad pitie dostatku vody, stravovanie bohaté na vitamíny a antioxidanty, môžu výrazne prispieť k zlepšeniu stavu pokožky na rukách.

Prírodné riešenia na popraskanú pokožku

V dnešnej dobe je k dispozícii množstvo produktov na starostlivosť o pokožku, avšak nie všetky sú rovnako účinné a bezpečné. Prírodné dermálne krémy NAMYDERM bez kortikoidov sú jedným z tých, ktoré si zaslúžia našu pozornosť. Ponúkajú účinné riešenie pre popraskanú pokožku rúk, bez použitia škodlivých chemikálií. Vďaka prírodným zložkám, ako sú vitamíny, minerály a rastlinné extrakty, tieto krémy pokožku vyživujú a chránia.

Starajte sa o svoje ruky rovnako pečlivo, ako sa staráte o tvár. Prírodná kozmetika vám môže v tomto úsilí výrazne pomôcť. Vyskúšajte naše prírodné dermálne krémy bez kortikoidov a už po niekoľkých dňoch pocítite rozdiel.

Ďalšie zaujímavé články